Bandung/Borobudur
Nadat we levend aangekomen waren bij het busstation in Bandung gingen wij met de taxi naar ons hotel. En wat betreft de ritprijs, wij zijn echte toeristen, dus gewoon klakkeloos akkoord gaan met de prijs. Wij wisten dat je in Jakarta alleen een taxi moet nemen van BlueBird, dit is namelijk de enige die met een meter werken. Tja een blondje en blondje kijken niet langer dan hun neus lang is en stapte in de eerste beste taxi (ja wel de rit prijs afgesproken, 100.000 roepia's, niet veel voor ons maar voor die taxichauffeur wel, 100.000 roepia's = 7,50 euro). Wij dachten dat BlueBird alleen in Jakarta reed, niet dus. Maar goed, we hadden een schitterend hotel, dat was wel een verademing naar Malabar en een tentje.
Hier in Bandung heb je een winkelstraat die heet Jalan Ciamplas, deze winkelstraat staat bekent als een maffe populaire winkelstraat waar het moeilijk is niets te kopen. Nou dat kwam mooi uit, want tijdens de trekking is Hans zijn zonnebril verloren. Hans heeft daar een nieuwe gescoord, helaas sloeg dat wel een enorm gat in ons budget. De bril moest 65.000 roepia's kosten, toen Hans zei dat hij eerst nog even verder ging kijken werd de prijs gelijk verlaagd naar 45.000 roepia's. Ik mag toch wel hopen dat hij met deze zonnebril wat zuiniger doet ????.
De volgende dag moesten wij om 7.20 uur de trein hebben naar Kutoarjo, dat is voor Jogjakarta en volgens het reisbureau handiger om naar de Borobudur te gaan. We hadden nu trouwens in het hotel gevraagd om een taxi van BlueBird te bestellen.
Maar goed, de trein! Dat was ontzettend leuk om mee te maken, maar........ de airco, niet normaal zeg! Zowel wij als een vrouw hebben gevraagd of de airco wat warmer gezet kon worden, dat kon gelukkig. Maar het leed was al geschied, wij zijn nu allebei hartstikke verkouden????
Toen wij in Kutoarjo uit de trein stapte was ??n vrouw kompleet in paniek. Volgens haar moesten wij er nog niet uit, want de meeste toeristen gaan door naar Jogjakarta. Zij heeft wel 10 keer gezegd dat dit niet Jogjakarta was en ook heeft zij wel 10 gevraagd of wij er hier echt wel uit moesten. Maar ja, onze chauffeur stond hier toch echt op ons te wachten.
Bij de Borobudur hadden wij een ontzettend leuk guesthouse, er waren 4 huisjes met een hemelbed, nou hoe romantisch is dat!!! De eigenaar was een Indonesiër die jaren in België gewoond had, dus ook Nederlands sprak. Hij had ook fietsen staan die wij konden gebruiken. Dus nadat wij ons welkomstdrankje op hadden even op het fietsje het dorpje in. Daarna bij onze guesthouse gegeten, dat was heerlijk! De volgende dag (we hebben tenslotte vakantie) om 5.45 uur het bedje uit, de Borobudur ging om 6 uur open. Tjeetje wat was het al druk. Wat een indrukwekkend bouwwerk.
Vervolgens kwam onze chauffeur ons na het ontbijt ophalen om naar Jogjakarta te gaan, via een tempel, een katholieke kerk, een zilver stadje en een chocolade fabriekje kwamen we aan in ons hotel waar wij uiteraard een vip room hebben. Wij zijn hier 5 nachten. Vandaag hebben wij onszelf getrakteerd op een rustdag bij het zwembad. Morgen gaan wij weer op pad.
Beste Hans en Karin.
Wat een prachtige reis maken jullie, en ik vind het fijn om jullie reisverhalen te lezen. Ik ga zelf volgende maand naar Yogya toe, en zou graag de naam van het guesthouse bij de Borobodur willen hebben van jullie.
Alvast bedankt voor de reactie.
Bert.
Wij zaten in Rumah Dharma en die kunnen wij echt aanbevelen!